dutch flag
Jess

Say Jess

Onze natuurlijke
materialen

Jess zet zich graag in ter verbetering van het milieu door duurzaam te ondernemen en is een erkend bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt. Onze designs zijn er in verschillende natuurlijke materialen en vormen samen altijd een eenheid. Restproducten gebruiken we om nieuwe designs te maken. Deze designs vind je in de Global Balance collectie. Een stukje kwaliteit herken je in de vulling. Jess maakt hiervoor gebruik van de beste materialen. Koudschuim en nosagvering zorgen voor een goed zitcomfort. Koudschuim volgt de contouren van je lichaam, ondersteunt het en garandeert jarenlang zitcomfort.  De zigzag vering heeft goede verende eigenschappen en kan jaren lang mee gaan .

Naar onderhoud
Store locator

Jess leersoorten

Bonanza leer

Bonanza is een plantaardige, puur aniline geverfde leersoort op buffelhuiden die alle natuurlijke kenmerken van in het wild levende dieren vertoont. Door de aard van de verving en looiwijze kunnen zowel in de huiden onderling als in elke afzonderlijke huid grote kleurverschillen voorkomen, die karakteristiek zijn voor deze bijzondere leersoort. Deze eigenschappen kunnen geen reden zijn voor reclamaties.

Aniline verfstoffen zorgen ervoor dat leder zacht en warm aanvoelt. Vanwege de open structuur van het leer is het gevoelig voor vlekken. Lichte krassen kunnen handmatig of met een zachte, niet pluizige poetsdoek worden weggepoetst. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Sanne Chair With Arm Bonanza Tan Pers LR ZS 8720153744553

Aurula leer

Aurula combineert de finesse van olie finish met het stoere, authentieke karakter van de buffelhuid. De huiden worden voornamelijk met chroomstoffen geverfd waardoor het leder een soepel en zacht gevoel krijgt. Het artikel wordt met aniline verfstoffen bewerkt, zodat er niets van de karakteristieken van de huid worden bedekt. De vettige touch van het leer wordt gecreëerd door de finish met verschillende types verfijnde oliën. De buffelstructuur blijft zo dus duidelijk zichtbaar en geeft het leder een extra dimensie. De huiden die voor het artikel Aurula ingezet worden, behoren tot het beste sortiment. De schoonheid van dit leder zijn de verschillende kleurnuances, de mooie diepe kleur en het fijne soepele gevoel.

Aniline verfstoffen zorgen ervoor dat leder zacht en warm aanvoelt. Vanwege de open structuur van het leer is het gevoelig voor vlekken. Lichte krassen kunnen handmatig of met een zachte, niet pluizige poetsdoek worden weggepoetst. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Curtis Chair Aurula Stone Pers TJ

Luxor leer

Luxor is in een ton getrommeld met hoogwaardige aniline verfstoffen. Door de vacuümdroging ontstaat een structuurvastheid zodat eventuele overmatige rek tijdens gebruik wordt voorkomen. Daarna worden de huiden tot crust verwerkt en wordt er een speciale was toegevoegd aan de verf, om het leer een stoer uiterlijk te geven. Het leer wordt na het finishen in een houten vat rondgedraaid om het nerfbeeld te verouderen. Daarna wordt het ‘geplated’ tot er een zacht en glimmend optiek ontstaat. Door de toegevoegde was uit te poetsen wordt het aniline en pure karakter van het leer benadrukt. Het leer heeft geen finish waardoor het natuurlijk uiterlijk zoals krassen, muggenbeten en kleine oneffenheden wordt verdoezeld. Juist deze oneffenheden geven dit leer het stoere en natuurlijk karakter.

Aniline verfstoffen zorgen ervoor dat leder zacht en warm aanvoelt. Vanwege de open structuur van het leer is het gevoelig voor vlekken. Lichte krassen kunnen handmatig of met een zachte, niet pluizige poetsdoek worden weggepoetst. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Shuffle Sofa 2 Seats 1 Arm Right Luxor Grey Front

Sadie leer

Dit artikel is een aniline leersoort voorzien van een speciale wax op de top, gemaakt op de beste Duitse koeienhuiden. De combinatie tussen 2 natuurproducten, een koehuid en bijenwas, maakt dit tot een zeer speciale leersoort. Het leer is met natuurlijke mineralen gelooid en geverfd in trommels met hoogwaardige kleurstoffen. Om de natuur te benadrukken worden natuurlijke kenmerken juist als een extra ervaren. Deze natuurlijke kenmerken dienen zichtbaar te worden verwerkt.

Dit artikel is een waxed aniline leersoort voorzien van een speciale wax op de top, gemaakt op de beste Duitse koeienhuiden. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Amy Barstool Sadie Olive Pers LR ZS

Jess stoffen

Porto

Platweefsels zijn geweven stoffen waarbij 2 garengroepen haaks op elkaar staan. Hoe dichter de garens op elkaar staan, hoe hoger de dichtheid, des te zwaarder is de stof. Daarnaast is de dikte van de garens ook van belang voor wat betreft de constructie en het gewicht van de stof. Onderhoud: wij adviseren 'Complete verzorgingsset & strong cleaner van Puratex'. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Infinity Elements Porto Silver

Hammerfest

Hammerfest, een verfijnde meubelstof van Jess, is samengesteld uit een harmonieuze combinatie van diverse materialen. Het linnen draagt bij aan een luxueuze en natuurlijke uitstraling, en verrijkt ieder meubelstuk ermee. De voornamelijk subtiele lichte tinten bieden een prachtige veelzijdigheid, perfect geschikt voor verschillende toepassingen. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Puffer Sofa Hammerfest Old Pink, RAL 8004 Frame Mood LR 1 2

Odense

Platweefsels zijn geweven stoffen waarbij 2 garengroepen haaks op elkaar staan. Hoe dichter de garens op elkaar staan, hoe hoger de dichtheid, des te zwaarder is de stof. Daarnaast is de dikte van de garens ook van belang voor wat betreft de constructie en het gewicht van de stof. Onderhoud: wij adviseren 'Complete verzorgingsset van Puratex'. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Jolly Barstool Bonanza Black Odense Blue Pers

Trier

Platweefsels zijn geweven stoffen waarbij 2 garengroepen haaks op elkaar staan. Hoe dichter de garens op elkaar staan, hoe hoger de dichtheid, des te zwaarder is de stof. Daarnaast is de dikte van de garens ook van belang voor wat betreft de constructie en het gewicht van de stof. Onderhoud: wij adviseren 'Complete verzorgingsset & strong cleaner van Puratex'. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

My Home Corner Sofa Trier Sand Frontc

Paris

Deze stof is een een platweefsel met een combinatie van natuurlijke en synthetische garens. Onderhoudsset: Reinigingshandschoen droog van LCK. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Vidar Bar Bench 165Cm Old Glory Bonanza Naturel Paris Sand 65Cm Seat Height Pers

Riga

Deze stof heeft een natuurlijke uitstraling en is een platweefsel van natuurlijke garens. Onderhoudsset: Reinigingshandschoen droog van LCK. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

DM My Home Sofa 3 Seater Riga Mood 1 LR2

Melbourne

Deze stof behoort tot de Jess stoffen collectie en is geschikt voor zowel indoor als outdoor. Onderhoud: wij adviseren 'Complete verzorgingsset van Puratex en Synthetische reiniger van Puratex'. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Earl Outdoor Lounge Oblique

Archi

Geschikt voor indoor en outdoor. Onderhoud: wij adviseren 'Complete verzorgingsset van Puratex en Synthetische reiniger van Puratex'. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Verona

Verona is een meubelstof die perfect geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Het mooie en levendige patroon van de stof zorgt ervoor dat Verona een luxueuze en verfijnde uitstraling geeft aan elk meubel. De subtiele samenstelling van polypropyleen en polyester maakt de stof zeer zacht en soepel. Hierdoor biedt Verona niet alleen stijl, maar ook comfort. De duurzame ontwikkeling van deze stof is terug te zien in het feit dat het beschikt over het Greenguard Gold Label. Dit label houdt in dat de stof voldoet aan strenge emissienormen en bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit. Kies voor Verona als je op zoek bent naar een stof die niet alleen mooi, maar ook duurzaam is. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Milan

De meubelstof Milan is een elegante en onregelmatige bouclé die een subtiel en elegant diepte-effect creëert dankzij de verfijnde mix van kleur en textuur. Deze unieke eigenschap maakt Milan zo bijzonder en onderscheidend. De kleurstellingen variëren van tonaal tot contrasterende combinaties, waardoor er voor elk interieur wel een geschikte optie te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een stof voor een minimalistisch interieur of juist voor een interieur met veel kleur en patroon, Milan biedt volop mogelijkheden. Kies voor Milan als je op zoek bent naar een stof die niet alleen opvalt door zijn elegantie, maar ook door zijn veelzijdigheid en unieke textuur. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

Vasa XL Sofa Milan Brown Pers LR

Jess houten tafelbladen

Houten tafelbladen

Hout is een natuurproduct. Geen enkele boom is dezelfde: ze hebben allemaal andere kenmerken en karakters. Derhalve kan uw eettafel er bijvoorbeeld anders uitzien dan uw salontafel. Er mogen verschillen in structuur of kleur optreden ten opzichte van de houtstaal in de winkel of andere producten. Deze eigenschappen gelden als een bewijs van uw originele designmeubel.

Onderhoud is noodzakelijk voor behoud van garantie. Voor dagelijks onderhoud geen reinigingsmiddelen gebruiken. Afnemen met een licht vochtige doek, droog nawrijven. Bij een geolied meubel is het zeer belangrijk deze enkele weken na gebruik ( of eerder indien het hout er schraal uit ziet) opnieuw te oliën en dit vervolgens enkele malen per jaar te herhalen. Dit is ter bescherming en om uitdroging van het hout te vermijden. Bekijk hier onze geadviseerde onderhoudsproducten.

https://jessdesign.b-cdn.netVain Old Glory Oak 250 Pers

Jess frames

Frames

We hebben verschillende soorten frames, elk voorzien van eigenschappen en bewerkingssporen die kenmerkend zijn voor dat type frame.

Daarnaast introduceren we onze nieuwe RAL-kleurenframes. Deze frames zijn zorgvuldig samengesteld om te harmoniëren met het stof en leer van Jess, waardoor serene en levendige ruimtes kunnen worden gecreëerd. Voor wie op zoek is naar uniek maatwerk, hebben we ook de mogelijkheid om op verzoek andere RAL-kleuren te leveren. 

 

https://jessdesign.b-cdn.netNorman Barstool Without Arm Copper Frame Aurula Black Oblique (2)