dutch flag
49Abc86c 3379 4Ed2 A8ea Db6d6cc41399

Destination Design

Jess heeft in-house ontwerpers, maar werkt ook samen met veel bekende ontwerpers in de branche om unieke designmeubels te creëren. De klik tussen Jess en Sven Dogs was onmiddellijk, wat leidde tot een langdurige samenwerking en de creatie van de Curtis in 2022. Dit jaar presenteert Jess nieuwe ontwerpen om toe te voegen aan de Curtis-familie, evenals een heleboel andere nieuwe elementen en stoffen voor andere collecties. Deze nieuwe designstukken worden gepresenteerd tijdens Destination Design tussen 22 en 24 januari 2023.

Jess breidt de collectie uit en daarmee ook de personalisatie mogelijkheden, dit jaar is ook niet anders. Uitbreiding van het assortiment met twee nieuwe stoffencollecties - Verona en Milan. Beide stoffencollecties bevatten zes nieuwe tinten, wat betekent dat er in totaal 12 nieuwe tinten aan de lijst worden toegevoegd om uit te kiezen. De Verona bestaat uit stoffen met een warmere ondertoon, terwijl Milan een koelere ondertoon heeft. Deze kleuren zijn direct te bestellen voor zowel binnen- als buitencollecties, deze nieuwe tinten vormen een uitstekende aanvulling op ons huidige kleurenassortiment.

Ook de Infinity-familie, ontworpen door Gijs Papavoine, wordt uitgebreid met een nieuw chaise longue-element en een houten tafelelement. Deze tafel is multifunctioneel en vindt een thuis in verschillende omgevingen. De tafel kan worden gebruikt als onderdeel van de bank door hem tussen bestaande Infinity-elementen te plaatsen of als losse salontafel en meet 90 x 40 cm. Er is ook een nieuwe chaise longue Infinity element van 180 x 90 cm. Maarten van de Goor, directeur van Jess, is enthousiast over de extra elementen die aan deze collectie zijn toegevoegd: “Samenwerken met Gijs Papavoine is altijd super, en meedenken aan het creatieve ontwerpproces is heel bijzonder. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig als het gaat om onze Infinity. Dit modulaire ontwerp past in elke ruimte en is aanpasbaar, van de frames tot de stof en het leer, alle elementen kunnen worden aangepast aan jouw stijl en ruimte.”

Niet alleen de Infinity-familie wordt uitgebreid, ook onze Curtis-familie groeit. Vorig jaar werkte Jess samen met Sven Dogs Design Studio. Als resultaat van deze samenwerking introduceerden Sven Dogs en Jess de Curtis. Een strak, simplistisch maar zacht ontwerp dat in elke ruimte past, het heeft opvallende naden en is te herkennen aan zijn fascinerende naden. Hij kan worden gebruikt als eetkamerstoel, bureaustoel, make-upstoel of als aanvulling op een andere kamer. Bij Jess streven we ernaar designmeubels families te creëren om een samenhorend gevoel in elke ruimte te benadrukken. Deze samenwerking met Sven Dogs leidde tot de creatie van de Curtis-eetbank en de Curtis-fauteuil. Beide ontwerpen zijn even spannende en comfortabele toevoegingen aan jouw huis.

Over Sven Dogs
Sven Dogs Design Studio, gevestigd in Wenen, wordt vandaag de dag nog steeds beheerd door Sven Dogs. Van de eerste schets tot het gehele werk- en ontwikkelingsproces richt Sven Dogs zijn werk op continue en intensieve samenwerking met lokale en mondiale bedrijven. Met innovatieve ideeën, levendigheid en bereidheid om te experimenteren zet hij zijn concepten om in producten, ruimtes en ervaringen.

Meer nieuws

Schermafbeelding 2020 12 20 Om 18.53.10

Plaats Jess in elke omgeving

De zomervakantie is voorbij. Dat betekent: back to school and back to work! Maar niet voordat we het volgende met je hebben gedeeld...

Lees verder..

Chill Out LR 1 855X450

German Design Award 2020

De German Design Awards is een van de meest prestigieuze design competities ter wereld en heeft een uitstekende reputatie, ook ver buiten het wereldje van de experts. Ben je een van de winnaars, dan heb je bewezen tot de besten te behoren in jouw branche.

Lees verder...

Private Zone Horizontal LR

Jess en Studio Suolle

Tijdens Dutch Design Dock in Nieuwegein, Maison & Objet in Parijs en 100% design in Londen presenteert Jess de gloednieuwe collectie Tray. Een serie zitmeubelen, ontworpen door Tom Dissel en Tymon Scholten van Studio Suolle.

Lees verder..