dutch flag
Watch Out Horizontal LR 855X450

De Shuffle van Jess wint ook designprijs ICONIC AWARDS 2020

De ICONIC AWARDS voor innovatieve interieuroplossingen richt zich alleen op het beste van het beste in de meubel- en interieurbranche. De wedstrijd biedt een uniek platform voor uiteenlopende specialisten in het vak. Het vooraanstaande Nederlandse bedrijf Jess heeft binnen de categorie meubels deze toonaangevende prijs gewonnen vanwege de ‘voortreffelijke designkwaliteit’. 

Een ICONIC AWARDS-winnaar wordt aangewezen door een internationale jury van experts. Ben je in het bezit van deze prestigieuze prijs, dan mag je jezelf rekenen tot de top. Op 12 januari 2020 zal de prijs ceremonieel worden overhandigd in de Kölnischer Kunstverein in Keulen. Vervolgens zal de opening plaatsvinden van de ICONIC AWARDS 2020 Innovation Interior exhibition, waar de prijswinnende Shuffle te zien zal zijn ter gelegenheid van de IMM Keulen 2020. 

Directeur Jess, Maarten van de Goor: “Wij zijn heel erg blij met deze designprijs. Twee jaar geleden hebben we de Shuffle geïntroduceerd op diverse Europese beurzen. Het is een ontwerp van Robert Bronwasser, die met de Shuffle een verfrissende wending heeft gegeven aan ons assortiment. De Shuffle heeft een hele markante uitstraling en past perfect bij onze bestaande en doorlopende collecties. In november hebben we ook de German Design Award in de wacht gesleept met deze eyecatcher.” 

De serie bestaat uit banken, een fauteuil en chaise longue. Begin 2020 wordt de Shuffle eetkamerstoel gelanceerd. Het ontwerp is geïnspireerd op de pure materialen waar Jess bekend om staat en die een nonchalante en stoere uitstraling hebben. “De kern van deze collectie is dat je op twee manieren op een meubel kunt zitten: zo’n dubbele functie is nooit eerder vertoond. De meubelstukken zijn los en in combinatie op verschillende manieren te gebruiken. Dat maakt het leuk voor thuis, maar vooral ook voor hotellobby’s, restaurants en ontvangsthallen. Dat speelse is heel kenmerkend voor het ontwerp.” 

Jess is in 2020 wederom op alle belangrijke Europese beurzen te vinden, zoals in januari op de IMM Keulen, in februari in Stockholm, in april in Milaan en in september in Parijs en Londen. “Op alle beurzen zal naast de nieuwe collectie de German Design Award- en ICONIC AWARDS-winnaar – Shuffle – gepresenteerd worden.” 

Meer nieuws

Shuffle Standing LR

Jess wint iconic award 2020

De ICONIC AWARDS voor innovatieve interieuroplossingen richt zich alleen op het beste van het beste in de meubel- en interieurbranche. De wedstrijd biedt een uniek platform voor uiteenlopende specialisten in het vak.

Lees verder..

Chill Out LR 1 855X450

German Design Award 2020

De German Design Awards is een van de meest prestigieuze design competities ter wereld en heeft een uitstekende reputatie, ook ver buiten het wereldje van de experts. Ben je een van de winnaars, dan heb je bewezen tot de besten te behoren in jouw branche.

Lees verder...

Private Zone Horizontal LR

Jess en Studio Suolle

Tijdens Dutch Design Dock in Nieuwegein, Maison & Objet in Parijs en 100% design in Londen presenteert Jess de gloednieuwe collectie Tray. Een serie zitmeubelen, ontworpen door Tom Dissel en Tymon Scholten van Studio Suolle.

Lees verder..